Koledar dogodkov

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Avg
Sep
Okt
Nov
Dec

Februar 2024

Mednarodna rokodelska delavnica pletenja košar iz vrtnih trav pod mentorstvom Walterja Friedla

Po lanskoletnih dobro obiskanih in uspešno zaključenih delavnicah pletenja košar iz trav, ponovno pripravljamo delavnico v mesecu februarju.

Delavnica bo mednarodna, saj je naš mentor priznani avstrijski rokodelski mojster z dolgoletnimi izkušnjami, gospod Walter Friedl.

Njegova tehnika je opisana v uspešnici: Bunte Körbe aus Gräsern und Kräutern: Die Technik des Korbwickelns neu entdeckt

Delavnico bomo izvajali v ogrevanih prostorih Galerije Jurak v Logarovcih v prijetnem in sproščenem ambientu manjše skupine v soboto, 3.2.2024.

Na dogodek se je zaradi omejenega števila udeležencev potrebno prijaviti do 29.1. na messenger društva Beličnik ali na e-mail: belicnik.drustvo@gmail.com .

V ceno delavnice je vključena organizacija dogodka s prevajanjem, najem prostora, vegansko kosilo med odmorom, prigrizki s toplimi napitki in strokovno rokodelsko vodenje.

G. Walter Friedl nas bo peljal čez praktični prikaz pletenja košar od začetka do končnega izdelka, pri čemer se pozorno posveti vsakemu udeležencu posebej.

Njegovo znanje je v rokodelskih krogih visoko cenjeno in iskano, saj so njegove delavnice razprodane mesece vnaprej.

Izdelek bomo nesli domov in nato bomo z novim znanjem trenirali lastno ustvarjalnost naprej.

Delavnica je primerna za začetnike kot tudi tiste, ki so se že kdaj preizkusili v kakšni od pletarskih tehnik, če vas le zanima ustvarjalnost z naravnimi materiali.

Dela se v glavnem s suhim rastlinskim materialom, ki ga imamo v obilju v naši okolici ali na vrtu (razne trave, ločje, zelišča, orumeneli ostanki pomladi in poleti cvetočih rastlin), kar pomeni, da pri delu prihaja do rastlinskega drobirja in prahu (če je kdo na to alergičen, delavnica ni primerna zanj).

O vtisih z lanskoletnih delavnic v organizaciji društva Beličnik lahko pobrskate med starejšimi objavami na naši facebook strani: www.facebook.com/belicnik

------------- DATUM DELAVNICE: sobota, 3.2. 2024 od 9.00 do približno 16.ure CENA: 75 EUR na osebo Material, delovni pripomočki, prehrana, odmor, topli napitki, prevod in vodenje so zagotovljeni. Delavnica je primerna za začetnike in že bolj izkušene.

Zaradi narave delavnice je število udeležencev omejeno.

Prijave zbiramo do 29.1.2024. Po prijavi dobite predračun za kotizacijo, ki ga je potrebno poravnati pred dogodkom.

Lokacija: Galerija Jurak, Logarovci 29a, Križevci pri Ljutomeru.

Prijave in vse dodatne informacije: po messengerju v zasebno sporočilo na strani društva Beličnik ali na email belicnik.drustvo@gmail.com.

Spletna stran gospoda Friedla: https://www.korbmanufaktur.at/